Yebo for Dogs

Hondentraining en gedragstherapie

Gedragstherapie in Zaanstad en omgeving

Ik geef gedragstherapie bij jou thuis in Zaanstad en omgeving.
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Opeens is jouw hond niet meer dat schattige puppy die altijd zo goed luisterde of heb je je enorm vergist in het gedrag van jouw herplaatser. Dan is hulp vragen een goed idee!

Probleemgedragingen

Voor gedragstherapie komen de volgende 'probleem gedragingen' in aanmerking:

  • Agressie naar mensen
  • Agressie naar andere honden
  • Angst
  • Angst voor geluiden (vuurwerkangst)
  • Niet alleen thuis kunnen zijn
  • Overmatig blaffen
  • Onzindelijk
  • Voernijd
  • Overige niet genoemde problemenDeze gedragingen hebben een oorzaak, te denken aan een medische, slechte socialisatie, traumatische ervaring, erfelijkheid of conditionering. Samen gaan we uitzoeken wat die oorzaak is, om daar een passend therapieplan voor op te stellen.

De werkwijze

Na inschrijving wordt er een uitgebreide vragenlijst opgestuurd en zal er soms gevraagd worden om filmmateriaal op te sturen. Tijdens het eerste consult van ongeveer 2 uur, zal er uitgebreid naar het gedrag gevraagd worden en zal er al een stukje getraind gaan worden. Na het eerste consult zal er een persoonlijk verslag opgestuurd worden via de mail, om met het therapie plan aan de slag te kunnen. Als er voor het uitgebreide pakket gekozen wordt zal er na ongeveer 3 weken een herhaalconsult plaats vinden van maximaal 1 uur. Tijdens dit consult zullen we samen het plan bijsturen of vervolg stappen nemen.

Voordat je de hond inschrijft, sluit medische oorzaken altijd eerst uit bij de dierenarts, als hier aanleiding toe is. Veel probleemgedragingen hebben namelijk een medische oorzaak als onderliggende probleem. Soms hoeft een dierenarts niet altijd iets te vinden. Het kan dan ook zijn, dat ik tijdens het consult aanraad om eens een fysiotherapeut/osteopaat te bezoeken met de hond. Soms raad ik ook aan om van voeding te veranderen of supplementen te gaan gebruiken ter ondersteuning. Als de hond fysiek in balans is, volgt vaak ook het mentale.

Succes van de therapie

Het succes van de training wordt bepaald door twee individuen. Ten eerste: wat is bij de hond de oorzaak van het gedrag? Gedrag door slechte socialisatie zal nooit helemaal opgelost kunnen worden, maar wel dragelijker gemaakt worden voor jullie beiden. Goede management is dan belangrijk. Ten tweede: je eigen doorzettingsvermogen en motivatie om het probleem op te willen lossen. Samen kunnen we een heel eind komen!

E-mailen
Map