Yebo for Dogs

Hondentraining en gedragstherapie

Wie ben ik

Mijn naam is Esther Nieuwenhuizen, geboren en getogen in Zaandam. Als klein meisje nam ik mijn hondenencyclopedie al mee naar de basisschool. Ik vind het nog steeds mooi om veel verschillende rassen te zien met allen hun eigen karaktereigenschap en uiterlijk. Thuis hadden wij een Yorkshire Terrier genaamd Timmie, die buiten niet makkelijk was door een slechte ervaring met een andere hond. Hij heeft een mooie leeftijd van 15 jaar mogen bereiken.

Klassiek verhaal, maar door mijn eigen hondje met problemen, wilde ik ook wat met hondengedrag gaan doen. Het is dan handig om eerst wat medische kennis op te doen, dus heb ik mijn paraveterinair diploma behaald in Barneveld en daarna ook nog mijn HBO diermanagement afgerond. Tijdens mijn stages merkte ik al dat de reguliere zorg mij niet zo lag. Ik ben me meer gaan verdiepen in gezonde voeding en supplementen om honden op een meer natuurlijke manier te helpen. Ik ben al sinds 2015 werkzaam bij Hond en kat aan de Zaan en ben toen ook begonnen aan mijn Instructeurs diploma bij Dogvision. Vijf jaar heb ik bij Hondenschool All Dogs Business van Tessi Kok geassisteerd en zelfstandig les gegeven aan mensen met pups en jonge honden. Dit heb ik met veel plezier gedaan tot de hondenschool sloot in 2020. Toch wilde ik meer en ben bij Dogvision verder gegaan met de laatste modules tot gedragstherapeut. Deze heb ik  afgerond in 2021. Zelf heb ik sinds juli 2021 een Alaskan Malamute teefje rond lopen genaamd Tamaya.

Mijn tweede passie is reizen door Afrika. Om mijn beide passies samen te laten komen heb ik gekozen voor de naam Yebo for Dogs. Yebo betekent ‘JA’ in het Zulu, één van de elf gesproken talen in Zuid-Afrika. Tijdens mijn reizen in Afrika zeiden we altijd Yebo! tegen onze gids als goedkeuring op zijn vraag of we 'ready to go' waren om af te reizen naar de volgende plek. Ik wil dat jullie ook goedkeuring geven en ‘Ja’ zeggen tegen je hond en hoop dat jullie genoeg doorzettingsvermogen hebben om zo af te reizen naar het eigen te behalen einddoel.E-mailen
Map