Yebo for Dogs

Hondentraining en gedragstherapie

Help! Mijn hond trekt

Een hond die trekt aan de lijn is niet fijn voor de eigenaar en niet fijn voor de hond zelf. Buiten het feit dat het lichamelijk voor jullie beiden niet goed is, kan het ook leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. Daarom bied ik een cursus van drie lessen aan.

Wat komt er aan bod tijdens deze cursus?

Tijdens deze cursus van drie lessen gaan we werken aan jullie band en leren we de hond aan een slappe riem te lopen. We werken tijdens deze cursus met de clicker of een trainingswoord, om het goede gedrag op het juiste moment te kunnen markeren. Er zal kennis gemaakt worden met beide manieren, de keus is dan aan jou wat het beste bij jullie als combinatie past.

Samen gaan we er voor zorgen dat er eerst wat meer rust in de hond komt en hij meer contact gaat leggen met jou als eigenaar. Vanuit daar gaan we de hond kleine stukjes leren lopen aan een slappe riem en gaan we de afstand uit bouwen. Ook gunnen we de hond tussendoor tijd om te kunnen snuffelen, we kunnen niet gelijk verwachten dat hij de hele wandeling netjes mee loopt. Daarnaast zal ik ook naar het gangwerk kijken. Mocht de hond anders lopen dan normaal, zal ik daar advies in geven. Uiteindelijk is het doel dat jullie samen fijn kunnen wandelen zonder ongemak. Met geduld, veel herhalen en het verbeteren van de band met de hond, gaan jullie tijdens deze cursus een heel eind komen.

De cursus bestaat uit 3 lessen van maximaal 1uur. De lessen worden gegeven bij jullie in de woonomgeving of op locatie waar de hond veel trekt. Deze cursus is niet bedoeld voor honden die uitvallen aan de lijn of trekken aan de lijn vanuit angst, dan kun je het beste op de pagina Gedragstherapie kijken.

Een goed passend tuig

Alle honden dragen tijdens deze cursus een tuig, met voorkeur een Y-tuig. Halsbanden drukken de luchtpijp namelijk dicht waardoor er minder zuurstof naar de hersenen gaat en het lijf daardoor meer adrenaline gaat aanmaken.
(Als de hond niet in het bezit is van een tuig, mag deze tijdens de cursus geleend worden van mij)

Nu denk je vast, wat is dan precies een Y-tuig? Bij een Y-tuig kun je aan de voorkant van het tuig de letter Y zien. Bij deze tuigen zijn de schouders helemaal vrij om goed te kunnen bewegen zonder belemmering. Als de schouders namelijk belemmerd worden door een band, kunnen er blessures van komen, met alle gevolgen van dien. Ben je nog niet bekend met dit soort tuigen, dan kan ik tijdens de cursus daar meer over vertellen.
Wil jij liever deze cursus online volgen in jouw eigen tempo?
Dat kan!! Klik HIER dan kom je vanzelf op de pagina van mijn onlinecursus.
De cursus is speciaal voor puberhonden, maar ook volwassen honden kunnen gewoon mee doen!


E-mailen
Map